Cecilia Persson 3

16 Mar

Som inledande akt på Intodownto kommer vi att få höra Cecilia Persson 3 som består av Per ‘Texas’ Johansson på träblås, Felix Martins på vibrafon och Cecilia Persson på piano.

Vi undrade om inte Cecilia själv kunde beskriva bandet och det här blev svaret:

Hej! Lite text nedan och några bilder bifogat, tyvärr bara på mig…
Ibland tycker folk att det är coolt med NY, så ja, vi va ju där och spelade på scandinavian house i januari med exakt samma sättning som på Hellsten, så om ni vill så kan ni nämna om ni anser betydelsefullt:)
Cecilia Persson, pianist och kompositör, är känd som en av ledarna i det hyllade bandet ”paavo”. Nu är hon aktuell med en ny kvintett och har nyligen fått ta emot Stockholm jazz Fest Prize med motiveringen; ”För att hon ”är en idérik pianist och osedvanligt lyhörd ackompanjatör som med sitt egensinne blir tongivande i alla sammanhang hon framträder i”.
.. Stockholm Jazz fest
”Såvitt jag är anständigt informerad finns ännu ingen Cecilia Persson Boulevard i hennes födelseort, Norra Åsum utanför Kristianstad. Men det kommer säkert, det borde det.Perssonmusiken är alldeles speciell. Genomarbetad och exakt och på samma gång en hisnande resa i fantasins helikopter. Svårbeskriven och rätt hypnotiserande. Bland tonspråken och stämningarna finns sådant som moderniserad bebop, östasiatisk atmosfär, små frimusikryck och ekon av Erik Satie, och musiken har temperament, även om den oftare blir finlemmad än svallande och burdus.”

..sydsvenskan

Den svartvita bilden är tagen av Pierre Martin
Resterande bilder är tagna av  Miki Anagrius

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: