Om Jazz på Hotel Hellsten

10 Mar

Jazz på Hotel Hellsten är en oberoende jazzklubb som för tillfället drivs av Felix Unsöld och Niklas Barnö på Hotel Hellsten i Vasastan. Klubben anordnar jazz i alla dess former på torsdagar under både våren och hösten samt några extrakonserter varje säsong.

Jazz på Hotel Hellsten startade genom mötet mellan hotellägaren Per Hellsten och musikern Carl Bagge 2005. Carls vilja att starta en ny scen för jazz och Pers passion för musikformen ledde till att en konsertserie startades. Med tiden har olika musiker stått för bokandet av musiken och 2009 tog Felix Unsöld och Niklas Barnö över ansvaret. Sedan dess så har det anordnats ca 125 konserter på Hotellet. Syftet med klubben är flera. Arrangörerna anser att det behövs fler scener för jazz i Stockholm. Det finns oerhört många bra musiker med en vilja att uttrycka sin mångsidiga konst men som har väldigt få tillfällen att göra det. Man vill också kunna vara ett komplement till större jazzklubbar genom att inte bara boka etablerade grupper utan ta emot grupper som är nya samt unga musiker som har svårt att få spelningar på större klubbar, såsom Fasching och Glenn Miller. Mångsidigheten som jazz idag utgör är något Jazz på Hotel Hellsten värnar om. Under en säsong kan publiken få höra Armstrong tolkningar ena veckan för att nästa vecka få njuta av modern egenskriven rockjazz för att veckan därpå lyssna till helt fri improvisation. Det är med hjälp av denna musikaliska variation (det finns något för allas öron) samt att klubben håller till på ett Hotell, där mycket olika människor rör sig, som klubben hoppas på att snappa nya jazzlyssnare och inte bara personer som redan har en koppling till musiken.

Förhoppningen är att Jazz på Hotel Hellsten kan bidra till ett ökat intresse för jazzen idag och på sätt förbättra tillvaron för alla de musiker som är verksamma i Stockholm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: